EN TOEN STOND ER INEENS EEN PLUSJE.. #BELLYROSE

EN TOEN stond daar ineens een plusje.. Van dit moment had ik altijd zo gedroomd en toen het eenmaal zo ver was schoten er allerlei gedachten door mij heen. Vooral ongeloof eigenlijk want er waren heel wat negatieve testjes aan vooraf gegaan. Ik stond te trillen op mijn benen van vooral geluk (en shock) toen ik de badkamer deur open deed en ik Milan met grote ogen aan keek. “Ik ben zwanger”. 

We waren in New York, in het geweldige Ludlow Hotel. Ik was al een week overtijd maar dit kwam geregeld voor. Voor we op dinsdag het vliegtuig instapte had ik op zondag nog een test gedaan die negatief was. Ik ging er dus maar wéér vanuit dat ik op dinsdag (exact een week later) ongesteld zou worden. Dit gebeurde namelijk vaker. Met Advil en al stapte we het vliegtuig in en toen er niks gebeurde schoof ik het maar op het feit dat ik een jetlag had en mijn biologische klok een beetje uit haar ritme was.. Als je al vaker negatieve testen hebt gehad krijg je wat zwanger worden betreft misschien ook een ietwat negatievere instelling. Je hoopt het héél erg maar het zal toch wel niet zo zijn.. Zo stond ik er in ieder geval, voor ik zwanger was, op een gegeven moment in.

Toen we op 13 april een dag in Williamsburg doorgebracht gehad hadden (de vlog van de dag voor we er achter kwamen kunnen jullie hier zien) sloten we de dag af in het Wythe Hotel met een cocktailtje. Niet wetende dat dit voorlopig mijn laatste alcoholische drankje zou zijn (Ik had geen betere cocktail én plek kunnen wensen trouwens). Toen we een tweede drankje wilde bestellen kreeg ik spontaan een gek voorgevoel. “Ik neem wel een spa rood” zei ik tegen Milan, die mij vervolgens heel verbaasd aankeek. “Ik wil morgen toch weer een test doen” een sterk drankje drinken met de kans dat ik toch wel zwanger ben lijkt mij niet zo’n goed idee. Ik was immers op dat moment al ruim 1,5 week over tijd.

De volgende ochtend na ons ontbijtje bij Ludlow Coffee Suppliers, mega leuk tentje trouwens écht een aanrader, liepen we naar de dichtstbijzijnde Duane Reade om een test te kopen. Na het inpakken van onze koffers en voor het uitchecken ging ik snel de badkamer in om de test te doen. Met kriebels in mijn buik maakte ik de test open. Er stiekem toch vanuit gaande dat de test toch wel negatief zou zijn hoopte ik natuurlijk enorm op een positieve test.

Waar ik voorheen altijd keek naar 1 streepje, een minuutje wachten, om vervolgens toch naar maar 1 streepje te kijken zag ik nu in een razend tempo het tweede streepje duidelijk zichtbaar worden. Een plusje!! Ik deed de badkamer deur open (bijna met nog mijn jeans op mijn enkels, haha) en keek naar Milan die rustig aan het wachten was en uit het raam keek. “Er staat een plusje!!!” “Ik ben zwanger”.

We hebben denk ik een half uur tegen over elkaar gezeten, vooral elkaar aangekeken zonder iets te zeggen. We konden het niet geloven. In het pakje van Clear Blue zat nog een tweede test. Er zat er 1 in waar je een plusje of streepje zou zien en 1 waar het woord pregnant of not pregnant op zou staan. Dus toen we na dat half uurtje de taxi instapte naar het nieuwe hotel wisten we dat we voor de zekerheid nog een test konden doen. Just to be sure!

Aangezien ik (misschien van de zenuwen/schik) niet meer hoefde te plassen wandelde we rustig richting meat packing district om daar lekker rond te wandelen en verder te genieten van NYC. Maar ik zat met mijn hoofd heel ergens anders natuurlijk. Toen ik eindelijk het gevoel had dat ik weer kon liepen we de eerste de beste Starbucks in (zo chique) om de tweede test te doen. Heel zenuwachtig wachten we in de overvolle Starbuck af wat er op het schermpje zou komen te staan. Onze eerste positieve test werd gelukkig nogmaals bevestigd met het woord “Pregnant”. Zo’n opluchting en bijna onwerkelijk om het woord zo definitief op het staafje te zien staan!

De rest van onze week in NYC was natuurlijk onvergetelijk. Ondanks dat we in zo’n fantastische stad waren zaten we natuurlijk met ons hoofd heel ergens anders en hebben het alleen maar over ons kleine wondertje in mijn buik gehad. Ik kan niet wachten om meer van deze persoonlijke verhalen met jullie te delen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit verhaal te lezen!

Alle feedback over meer baby related content is mega mega meeeega welkom.

Heel veel liefs,

Rosanna

Share on FacebookGoogle+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest
 • Maud

  Wat leeuukk! Gefeliciteeeeerd!

 • Suzanne

  Zo leuk om te lezen hoe je er achter bent gekomen. Bijzonder he dat je toch al een voorgevoel had en een Spa rood bestelde.
  En de tweede test in de Starbucks haha 😉 Waarom ook niet? Just to be sure!
  Heel veel plezier met alle voorbereidingen 🙂

 • Nathalie

  Zo te gek voor jullie!!!! Nu zal New York wel helemaal bijzonder voor jullie blijven. The City of Dreams. Waar jullie droom uitkwam!!!! ?

 • Ellen Steuten

  Ah zo leuk om te lezen! Wat een geluk moet dat zijn!
  Het valt me trouwens op dat je in je artikel verschillende keren een n bent vergeten (voorbeeldje: “we wandelde”, daar moet een n achter ;)).
  Heel veel geluk en geniet van de komende tijd!

 • Josée-Anne Turmel

  When are you Due? I am pregnant with a girl and I want to name her Billie middle name rose <3